π‘Ίπ’‚π’Žπ’†π’ 𝒃𝒆𝒏 𝒋𝒆 π’”π’•π’†π’“π’Œπ’†π’“

Als iemand alleen is, kan hij zich niet goed verdedigen. Maar samen kun je een tegenstander aan. π‘Ίπ’‚π’Žπ’†π’ 𝒃𝒆𝒏 𝒋𝒆 π’”π’•π’†π’“π’Œπ’†π’“. Net als een touw dat gemaakt is uit drie losse touwen. Dat trek je niet zomaar stuk.

Prediker 4:12 BGT

Vandaag is een speciale dag! Het is namelijk 14 jaar geleden dat ik ‘Ja’ mocht zeggen tegen een leven samen mijn man.Β β™‘Β De tekst van vandaag is de tekst welke we (ik denk met vele andere ッ) op onze trouwkaart hebben gezet. Dankbaar ben ik dat ik al zolang mijn leven mag delen met hem. Ik weet nog goed dat ik tijdens een gebed aan God vroeg: ” Heer geef me AUB een jongen zoals Jan die U ook kent en ook naar de kerk gaat.” Hoe speciaal en bijzonder is het dat ik niet een “jongen zoals” maar de “enige echte” als man mocht krijgen!

Terwijl ik het lichtje aan het maken was overviel mij ineens de gedachte dat deze Bijbeltekst ook heel moeilijk kan zijn omdat er juist iemand mist in je leven.. Daar wil ik niet aan voorbij gaan. WantΒ misschien zou je dolgraag iemand willen hebben of ben je juist degene verloren waardoor je je sterker voelde.

Weet dat je niet alleen bent. Er is Iemand die je ziet en die er altijd voor je is. Jezus is onze hoop,Β onze houvast in vreugde maar ook in verdriet. Samen met Hem ben je sterker! Praat met Hem en vertel Hem van je verdriet. Ik geloof dat je dan vrede mag ervaren dwars door alle pijn heen.

Die belofte staat er in Psalm 34:19
DeΒ HEEREΒ is nabij de gebrokenen van hart