π‘΄π’Šπ’‹π’ π’ˆπ’†π’π’‚π’…π’†

Maar Hij zei tegen mij: “Je hebt genoeg aan mijn liefdevolle goedheid. Want mijn kracht kan pas helemaal zichtbaar worden als jij zelf zwak bent.” Daarom zal ik maar al te graag opscheppen over de dingen waarin ik zwak ben. Want door die dingen is de kracht van Christus in mij te zien.Β Daarom ben ik blij met alle moeilijkheden, beledigingen, problemen, vervolging en ellende die ik meemaak omdat ik in Christus geloof. Want pas als ik zwak ben, ben ik sterkΒ in de kracht van God.

2 KorintiΓ«rs 12:9&10 Basis Bijbel

Toen ikΒ bovenstaande vertaling las in de Basis Bijbel en de zin tegenkwam ‘Daarom zal ik maar al te graag opscheppen over de dingen waarin ik zwak ben.’ Β moest ik echt even glimlachen. Want hoe anders is dit in de wereld van tegenwoordig. Daarin moet je juist de dingen laten weten aan de ander waar je goed in bent. Zwak is slecht, zwak moet je niet willen zijn.

Maar toch… Wat een waarheid zit hierin. Want als we wat meer aan elkaar zouden laten zien wat onze zwakheden zijn merken we op dat we dus niet de enige zijn die niet perfect zijn.

Want niemand is perfect.
Niemand heeft nergens last van.
En als we wat open en eerlijker tegen elkaar zouden zijn
kunnen we elkaar juist zo tot steun zijn!

En de belofte die De Heer ons geeft is dat Hij in onze zwakheid,
Zijn kracht zal laten zien!