Hoi! Wat leuk dat je de moeite neemt om meer te weten te komen over hoe Kleinlichtje is ontstaan! 

Ik ben Elise, 38 jaar, getrouwd met Jan en samen hebben wij 3 kinderen Hannah, Manoah en Leah.

Jarenlang heb ik vrijwillig ‘kruimels’ voor Dagelijkse Broodkruimels en afbeeldingen voor Bijbelwoord gemaakt met veel plezier. Je zit dan wel gebonden aan huisstijlen en steeds meer kreeg ik het gevoel dat ik ook iets voor mezelf wilde beginnen. Een eigen webwinkel met christelijke wenskaarten. Maar ja, dan komen de gedachtes: ‘Zitten mensen er wel op te wachten? Wat heb ik toe te voegen? Is het wel Gods plan? ‘ Want ik wil het niet voor eigen eer doen.

Mede door het online volgen van de Bijbelschool van Vrij Zijn begon het verlangen toch nog meer te groeien. Wat is je roeping was de vraag in een van de lessen? In gebed legde ik het verlangen aan God voor. “Heer als U het goed vind, wilt U dit dan drie keer bevestigen aan mij?”

Twee keer werd het vrij snel bevestigd. De derde keer liet langer op zich wachten. Ik had me er al bij neergelegd dat het blijkbaar toch niet was wat God voor ogen had voor mij. Totdat ik een online avond van de Vrij Zijn Bijbelschool volgde en het net leek alsof Wilkin van de Kamp direct aan mij de bevestiging gaf om je roeping te volgen. Je creativiteit in te zetten welke God in je gelegd heeft. En dat je roeping vaak ook iets is wat je zelf leuk vindt! Dat was bijzonder, de tranen liepen over mijn wangen! Ik had mijn bevestiging gekregen, ik mocht het gaan doen! 

Op 15 december 2021 is Kleinlichtje online gegaan! 

De totstandkoming van de naam is ook zo bijzonder gegaan. Ik wil graag met de kaartjes lichtpuntjes verspreiden. Heel veel namen waren al in gebruik. Totdat mijn dochter ineens het lied “This little light of mine, I’m gonna let it shine”  begon te zingen. Dat was het! Het liefst wilde ik een Nederlandse naam dus ineens kwam: Klein Lichtje bij me op. Was dat de naam welke ik mocht gaan gebruiken? Ik bad ervoor en diezelfde dag las ik in mijn Bijbel en kreeg ik bevestiging met deze tekst:

“Jullie zijn het licht in de wereld” Mattheüs 5:14a

En dat is precies wat ik wil met kleinlichtje. Zijn Licht laten schijnen, door lichtpuntjes te geven aan hen die het nodig hebben! Door de gratis lichtjes welke je in je mail kunt ontvangen of op social media kunt bekijken. (Kleinlichtje op: Instagram | Facebook | Pinterest ) Maar ook door net dat kaartje wat iemand zo nodig heeft. Een klein gebaar kan zoveel betekenen voor iemand! Dat Zijn woorden verspreid mogen worden tot hoop voor wie het zo nodig heeft! Maar ook voor onszelf om Zijn beloften steeds weer voor ogen te houden.

Naast kaarten zijn er inmiddels nog zoveel meer producten bij gekomen! Daar ben ik heel dankbaar voor en hoop dat er voor ieder wat wils te vinden is. En zo niet neem dan gerust contact op dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen.

Liefs, Elise