Al jaren liep ik met verlangen om iets voor mezelf te gaan beginnen. Een webwinkel met daarin verkoop van christelijke wenskaarten. Al een aantal jaar maak ik vrijwillig ‘kruimels’ voor Dagelijkse Broodkruimels en afbeeldingen voor Bijbelwoord met veel plezier. Je zit dan wel gebonden aan huisstijlen en steeds meer kreeg ik het gevoel dat ik ook iets voor mezelf wilde beginnen. Maar ja, dan komen de gedachtes, zitten mensen er wel op te wachten? Kan ik het wel? Is het wel Gods plan?  Want ik wil het niet voor eigen eer doen. Mede door het online volgen van de Bijbelschool van Vrij Zijn begon het verlangen nog meer te groeien. Wat was mijn roeping? In gebed legde ik het aan God voor. “Heer als U het goed vind, wilt U dit dan drie keer bevestigen aan mij?”

Met Valentijnsdag stuurden wij een zelf ontworpen kaart rond aan familie en vrienden en wachtte ik, toch wel gespannen af, of er bevestiging mocht komen. Dan denk je: “Wie ben ik dat ik aan God durf te vragen of Hij drie bevestigingen wil geven..” Twee keer werd het vrij snel bevestigd. Maar de derde keer liet langer op zich wachten. Ik had me er al bij neergelegd dat het blijkbaar toch niet was wat God voor ogen had voor mij. Totdat ik een online avond van de Vrij Zijn Bijbelschool volgde en het net leek alsof Wilkin van de Kamp direct aan mij de bevestiging gaf om je roeping te volgen. Je creativiteit in te zetten welke God in je gelegd heeft. En dat je roeping vaak ook iets is wat je zelf leuk vindt! Dat was bijzonder, de tranen liepen over mijn wangen! Ik had mijn bevestiging gekregen, ik ging het doen! 

De totstandkoming van de naam is ook zo bijzonder gegaan. Ik wil graag met de kaartjes lichtpuntjes verspreiden. Heel veel namen waren al in gebruik. Totdat mijn dochter ineens het lied “This little light of mine, I’m gonna let it shine”  begon te zingen. Dat was het! Het liefst wilde ik een Nederlandse naam dus ineens kwam: Klein Lichtje bij me op. Was dat de naam welke ik mocht gaan gebruiken? Ik bad ervoor en diezelfde dag las ik in mijn Bijbel en kreeg ik bevestiging met deze tekst:

“Jullie zijn het licht in de wereld” Mattheüs 5:14a

En dat is precies wat ik wil met kleinlichtje. Zijn Licht laten schijnen, door lichtpuntjes te geven aan hen die het nodig hebben! Door de gratis lichtjes welke je in je mail kunt ontvangen of op social media kunt bekijken. (Kleinlichtje op: Instagram | Facebook | Pinterest ) Maar ook door net dat kaartje wat iemand zo nodig heeft. Een klein gebaar kan zoveel betekenen voor iemand! Ik hoop dat kleinlichtje mag bijdragen aan een beetje Licht in deze wereld. Dat Zijn woorden verspreid mogen worden tot hoop voor wie het zo nodig heeft! Maar ook voor onszelf om Zijn beloften steeds weer voor ogen te houden.

Als eindwerkstuk voor de Bijbelschool moest je iets maken wat je als herinnering zou kunnen bewaren aan wat het Bijbeljaar voor je heeft betekend. Ik wist meteen wat ik wilde maken! Het werd een kaartenserie met quotes uit de Bijbelschool. Met toestemming mag ik deze ook verkopen! Je vind ze hier: Kaarten serie Vrij Zijn

Naast kaarten zijn er nog zoveel meer producten bij gekomen! Zo wilde ik ook graag sieraden verkopen en kwam bij de sieraden van sieraad met een boodschap uit. Ik heb contact gezocht en bijna direct waren ze enthousiast en mocht ik de armbanden welke ik nu op de site heb staan aanbieden! Zo bijzonder! En zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

Ik hoop dat je net zo enthousiast mag zijn als dat ik ben over de producten en wens je veel winkelplezier! Hoop dat het tot zegen mag zijn!

Liefs, Elise