𝑢𝒑 π’˜π’†π’ˆ 𝒏𝒂𝒂𝒓 π‘·π’Šπ’π’Œπ’”π’•π’†π’“π’†π’ 𝟏𝟐

We gaan vandaag door naar Numeri waar het volk bij Mozes aan het klagen is dat ze geen vlees te eten hebben. Mozes beklaagt zich vervolgens bij de Heer en vraagt Hem waarom Hij de last van het volk moet dragen.

God zegt tegen Mozes:
“Ik zal neerdalen om daar met jou te spreken, en een deel van de geest die op jou rust zal Ik op hen overdragen. Dan kunnen π’›π’Šπ’‹ π’”π’‚π’Žπ’†π’ π’Žπ’†π’• 𝒋𝒐𝒖 𝒅𝒆 𝒍𝒂𝒔𝒕 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒕 π’—π’π’π’Œ π’…π’“π’‚π’ˆπ’†π’ en hoef je dat π’π’Šπ’†π’• π’π’‚π’π’ˆπ’†π’“ 𝒂𝒍𝒍𝒆𝒆𝒏 te doen.”
| Numeri 11:17

Zijn Geest komt op de 70 oudsten maar ook op Eldad en Medad in het kamp. Dat is de tekst welke vandaag op de kaart staat.

Zodra de geest op hen rustte begonnen ook zij te profeteren, in het kamp.
| Numeri 11:26b

De reactie van Jozua is heel opmerkelijk hij zegt dat ze ermee op moeten houden! (zie vers 28) Maar Mozes zei: β€˜Denk je soms dat jij voor mijn belangen moet opkomen? Legde de HEER zijn geest maar op heel het volk! Profeteerde iedereen maar!’ (vers 29)

Pinksteren, de dag dat Zijn Geest op Zijn discipelen is gekomen. Mozes verlangde er al naar. Wat een voorrecht dat wij in deze tijd mogen leven dat Zijn Geest voor iedereen die Hem daarom vraagt beschikbaar is.