𝑢𝒑 π’˜π’†π’ˆ 𝒏𝒂𝒂𝒓 π‘·π’Šπ’π’Œπ’”π’•π’†π’“π’†π’ πŸ‘πŸ‘

Wees over niets bezorgd, maar vraag in alle omstandigheden aan God wat u nodig hebt en dank Hem in uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren

| Filippenzen 4:6,7

NBV21 Β© Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap 2021

Vandaag de vrucht: Vrede

De bron van vrede is God zelf. Daarom noemt Paulus Hem herhaaldelijk β€˜de God van de vrede’ (Romeinen 15:33 en 16:20). Jezus spreekt veelvuldig zijn vrede uit over zijn angstige leerlingen. In Johannes 14:27 zegt Hij: β€˜Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan.’ Vrede is dus wat de Geest als vrucht werkt, wat Jezus uitspreekt over zijn volgelingen en God (de Vader) is de God van de vrede.

Vrede als vrucht van de Geest is een diepe ervaring van heelheid en harmonie in relaties. De Geest wil dit als vrucht in ons laten groeien. Uit onszelf komen vaak heel andere dingen naar boven: onvrede, irritatie over situaties, mensen en ook over onszelf! Gods Geest wil dat deze onvrede minder wordt en vrede meer ruimte krijgt. Als we deze vrede kunnen ontvangen en onszelf eigen maken, verandert dat niet alleen onszelf. En dat is ook de bedoeling.

Een vrucht is er niet om alleen zelf van te genieten, maar ook om anderen van te laten genieten. Denk maar aan de bekende uitspraak van Jezus: β€˜Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden’ (MatteΓΌs 5:9). Wie de vrede, de harmonie van God in zich draagt, gaat die ook uitdelen. Zo iemand weerspiegelt het karakter van God.

Bron: debijbel.nl