𝑢𝒑 π’˜π’†π’ˆ 𝒏𝒂𝒂𝒓 π’‘π’Šπ’π’Œπ’”π’•π’†π’“π’†π’ πŸπŸ•

Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond Jezus in de tempel, en Hij riep: β€˜Laat wie dorst heeft bij Mij komen en drinken! β€œRivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in Mij gelooft,” zo zegt de Schrift.’ Hiermee doelde Hij op de Geest die zij die in Hem geloofden zouden ontvangen; de Geest was er namelijk nog niet, want Jezus was nog niet tot Gods majesteit verheven.

| Johannes 7:37-39

NBV21 Β© Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap 2021

De vierde metafoor is water. ‘Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in Mij gelooft’, zegt Jezus hier. Jezus vraagt eerst ons vertrouwen, Hem te geloven. En dan komt Zijn belofte: Je zal Zijn Heilige Geest ontvangen. En niet een paar druppels nee het gaat stromen, zodat je ook mag uitdelen. Het geeft je leven, niet alleen voor jezelf maar ook tot voorbeeld en zegen voor de ander.

Met een kelder onder ons huis kan ik je uit ervaring vertellen dat water heel lastig is tegen te houden. Als het een weg kan vinden dan gaat het stromen. Maar misschien heb jij je hart wel helemaal ‘dichtgesmeerd’ en vind je het lastig om te geloven en echt te vertrouwen. Ook dan mag je aan Hem vragen een weg te maken om je hart open te stellen voor het levende water. Want dat is wat Hij beloofd!