𝑢𝒑 π’˜π’†π’ˆ 𝒏𝒂𝒂𝒓 π‘·π’Šπ’π’Œπ’”π’•π’†π’“π’†π’ 𝟐𝟏

Het huis van David en de inwoners van Jeruzalem echter zal Ik vervullen met een geest van mededogen en inkeer. Ze zullen zich weer naar Mij wenden, en over degene die ze hebben doorstoken, zullen ze weeklagen als bij de rouw om een enig kind; hun verdriet zal zo bitter zijn als het verdriet om een eerstgeborene.

| Zacharia 12:10

NBV21 Β© Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap 2021

Zacharia 12 is een profetie, de moeite waard om eens helemaal te lezen. Vandaag zoomen we in op vers 10 en mooi om te delen hierbij vind ik deze uitleg welke komt van bijbelverklaring.com:

Met dit magistrale vers wordt het herstel ingeluid van het verbond tussen God en IsraΓ«l en wordt de bedekking, zoals beschreven in 1 KorintiΓ«rs 3:14 teniet gedaan omdat die, zo zegt Paulus, in Christus verdwijnt. Na vele eeuwen, waarin de breuk met de Jezus als een doem over de Joden hing, buigt het.

En deze van Kingcomments.com:
Na de fysieke verlossing van β€œhet huis van David” en β€œde inwoners van Jeruzalem” moet nu de geestelijke verlossing volgen. Zij moeten tot berouw en bekering komen. De ware grote Verzoendag moet aanbreken. Dat gebeurt in de harten van het gelovig overblijfsel door β€œde Geest van de genade en van de gebeden” Die door God Zelf over hen zal worden uitgestort. Er is genade van God en gebed bij mensen. Beide komen als werking van Gods Geest. Het is de Geest Die genade verleent en boetedoening bewerkt.